ap residence, singapore

scope: interior design & ffe 
typology: private residence

status: completed, 2019

area: 2260 sqft
 

inspired by the gentle ephemerality of seasonal change, the ap residence is a visual storyboard of the japanese fall season. tasked with the objective of creating an unobstructed space that begets a sense of serenity and spiritual meditation, millihaus crafted its design around a spatial narrative that weaves an evocative visual journey into the abode. perched atop the 33rd floor of the tower, the 3-bedroom apartment boasts an expansive 2260 sqft floor plan with a panoramic vista of the highly coveted orchard road district.

a new threshold comprised of full-height timber cladded walls and sliding doors is introduced to the home, of which the sliding entrance door is a part. This spans across the entire length of the apartment, creating a continuous and robust timber backdrop that stands in stark contrast to the full-height glass facade on the opposite end; the living and dining space is perceptibly separated from the rest of the apartment, almost as if it blends into the exterior cityscape.

  • Grey Instagram Icon